Datorer och IT i undervisningen

När du använder datorn i skolans nätverk loggar du in med ditt användarnamn (AAXXXX ) samt ditt lösenord.
Lösenordet till nätet och Fronter är detsamma.
Om du har problem med lösenordet till skolans datorer vänder du dig i första hand till elevsupport eller skolans IT-personal.
Efter att du har fått ett nytt, tillfälligt lösenord måste du logga in på en av skolans datorer och byta lösenord igen.

FRONTER – skolans portal

I Fronter når du många olika funktioner till exempel:

• skolbibliotekskatalogen
  • Det digitala uppslagsverket NE

Ditt schema når du via Fronter

För att se ditt personliga schema krävs det ett lösenord. Detta är ett separat lösenord och synkroniseras inte med andra lösenord som du har.
Om du inte har fått  lösenordet eller om du glömt bort det, prata med skolans IT-personal.

Det individuella valet når du via Fronter

Där gör du ditt individuella val av kurs för nästa läsår. Inget separat lösenord krävs utan det räcker att du är inloggad på Fronter.

När du är utanför skolans nät

Utanför skolans nät kan du ändå logga in på Fronter genom att gå in på www.fronter.stockholm.se och välja elevinloggning.

Lösenorden skall innehålla:     Lösenordet får inte:
minst 8 tecken                          innehålla å, ä eller ö
minst 1 stor bokstav                innehålla ditt namn
minst 1 liten bokstav               vara använt tidigare
minst 1 siffra

Använd ditt e-postkonto

• När du använder datorn i skolans nätverk hittar du e-posten i Fronter under Verktyg/E-post
  • Utanför skolans nät använder du länken outlook.com/elev.stockholm.se
  • Din e postadress gäller som användarnamn. Lösenordet är detsamma som på skoldatanätet och Fronter.
  • Din e-postadress/användarnamn är oftast: förnamn.efternamn@elev.stockholm.se
  • Vid problem med ditt e-postkonto, ska du kontakta skolans IT-personal.

Så här använder vi e-posten

Personlig information från skolan till dig skickas med e-post. Därför är det viktigt att du regelbundet läser din e-post.
E-post är också användbart i många andra sammanhang, t.ex. om du behöver hjälp från supporten för din skoldator. Adressen dit är:

elevsupport@stockholms.se  Tel 020-838 838 (samtalet är gratis)

Skolan har trådlöst nätverk

Det finns trådlöst nätverk för internetåtkomst på hela skolan. För att ansluta din dator eller WiFi-telefon  behöver du en personlig accesskod.
För att få hjälp med detta, vänd dig till  IT-pedagogen, medietekniker eller expeditionen.

Kategorier: