Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen har du kunskaper inom naturvetenskap, matematik och teknik, men även inom andra områden.

Utbildningen utvecklar dina kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden och om kemiska processer. Genom utbildningen ska eleverna utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt. Det innefattar förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning och systematiska iakttagelser. Vi varvar teori med olika typer av laborativa uppgifter, både på skolan och i kontakt med universitetet och högskolan.
Kärrtorps gymnasium är ett av Kungliga tekniska högskolan, KTH:s, samarbetsgymnasier.

Ladda ner poängplan med presentation av våra kurser

Inriktning naturvetenskap

Inriktningen naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. I ditt individuella val kan du läsa avancerade fördjupningskurser som exempelvis bioteknik och programmering.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Individuellt alternativ - inget intag ht2018

Ht 2015 startade en grupp elever på Individuellt alternativ - med inriktning mot naturvetenskapsprogrammet och specialpedagogisk profil inom AST.

Denna utbildning vände sig till elever som har behov av studier i en liten och trygg grupp och de läser ett individuellt anpassat program med möjlighet att få en fullständig gymnasieexamen inom det naturvetenskapliga programmet som ger behörighet till vidare högskolestudier.

Rektor: Pernilla Ericols
pernilla.ericols@stockholm.se