Språkintroduktion

På Kärrtorps gymnasium erbjuder vi Språkintroduktion (SI) för dig som varit kort tid i Sverige, och som saknar godkänt betyg i Svenska som andraspråk åk 9, för att bli behörig att söka till nationellt program på gymnasiet. Du har en individuell studieplan utifrån kunskaper i svenska, tidigare studier och dina mål för framtiden. Du kan läsa in behörighet både till yrkesförberedande och studieförberedande program.

• Allmän inriktning (1-3 år): Svenska, Svenska med mediainriktning, Matematik, Engelska, Bild, Musik, Religion/Biologi, Idrott, Modersmål.
  • Samhällsvetenskaplig inriktning (1-3 år): Svenska, Matematik, Engelska, Bild, Musik, Idrott, Samhällskunskap, Historia, Religion, Geografi, Modersmål + ett naturvetenskapligt ämne.
  • Naturvetenskaplig inriktning (1-3 år): Svenska, Matematik, Engelska, Bild, Musik, Idrott, Samhällskunskap, Kemi, Fysik, Biologi, Modersmål  + ett samhällsvetenskapligt ämne.

Vi samarbetar mellan olika ämnen, och arbetar också i projekt med klasser på gymnasiet. Vi tycker att det är viktigt att du som går på Språkintroduktionsprogrammet får tillfälle att arbeta tillsammans med elever på nationella program.

För mer information är du välkommen att kontakta:

Britten Martinsson, studie- och yrkesvägledare.
Tel 08 – 508 32 512.
E-post: brittmarie.martinsson@stockholm.se