Datorer och IT i undervisningen

När du använder datorn i skolans nätverk loggar du in med ditt användarnamn (AAXXXX ) samt ditt lösenord.
Lösenordet till nätet och Skolplattformen är detsamma.
Om du har problem med lösenordet till skolans datorer vänder du dig i första hand till elevsupport eller skolans IT-personal.
Efter att du har fått ett nytt, tillfälligt lösenord måste du logga in på en av skolans datorer och byta lösenord igen.

Skolplattformen – skolans portal

I Skolplattformen når du många olika funktioner till exempel:

• TEAMS - där du kommunicerar i dina olika kurser
  • Skolbibliotekskatalogen
  • Digitala lärresurser som NE, Mediearkivet, Landguiden m.m.

Ditt schema når du via Skolplattformen

För att se ditt personliga schema krävs det ett lösenord. Detta är ett separat lösenord och synkroniseras inte med andra lösenord som du har.
Om du inte har fått  lösenordet eller om du glömt bort det, prata med skolans IT-personal.

När du är utanför skolans nät

Utanför skolans nät kan du ändå logga in på Skolplattformen genom att gå in på skolplattformen.stockholm.se och välja elevinloggning.

Lösenorden skall innehålla:     Lösenordet får inte:
minst 8 tecken                          innehålla å, ä eller ö
minst 1 stor bokstav                innehålla ditt namn
minst 1 liten bokstav               vara använt tidigare
minst 1 siffra

Använd ditt e-postkonto

• När du använder datorn i skolans nätverk hittar du e-posten via Outlook
  • Utanför skolans nät använder du länken epost.stockholm.se
  • Din e postadress gäller som användarnamn. Lösenordet är detsamma som på skoldatanätet och Skolplattformen.
  • Din e-postadress/användarnamn är oftast: förnamn.efternamn@elevmail.stockholm.se
  • Vid problem med ditt e-postkonto, ska du kontakta skolans IT-personal.

Så här använder vi e-posten

Personlig information från skolan till dig skickas till din elevadress. Därför är det viktigt att du regelbundet läser din e-post.
E-post är också användbart i många andra sammanhang, till exempel om du behöver hjälp från supporten för din skoldator. Adressen dit är:

skolplattformen@se.fujitsu.com  Tel 020 330900

Skolan har trådlöst nätverk

Det finns trådlöst nätverk för internetåtkomst på hela skolan.

Kategorier: