Skola för mänskliga rättigheter

År 1957 var det dags för  nio afroamerikanska studenter att påbörja sin utbildning på  Little Rock Central High School i Arkansas USA. Till en början stoppades studenterna av både nationalgardet och en stor mobb men efter ett tag satte president Eisenhower in armén som eskorterade och skyddade de nio eleverna.

60 år senare stod en av studenterna, Gloria Ray Karlmark, i aulan på Kärrtorps gymnasium och berättade Little Rock Nines historia, historien när nio afroamerikanska studenter hade en önskan – att få gå i skolan som alla andra.

Rätten till utbildning är kanske något som vi idag tar för givet. Men genom historien har det sett annorlunda ut. För att värna om de mänskliga rättigheterna, exempelvis utbildning, är det viktigt att vi lär oss av historien för att kunna se de brister som finns idag, både nationellt och internationellt. Därför är vi på Kärrtorps gymnasium en samarbetsskola till Amnesty – Skola för mänskliga rättigheter.

På Kärrtorps gymnasium kommer du som elev lära dig mer om de mänskliga rättigheterna, både i undervisningen av dina lärare och av externa föreläsare. Kärrtorps gymnasium strävar efter att ge dig en gedigen utbildning för när du tar studenten ska känslan vara mänskliga rättigheter for the win!

Håll utkik efter årsplaneringen 2018/2019!

Vi arbetar efter Amnesty Internationals modell för Human Rights Education